• Projekt Osnaživanje ženskih organizacija civilnog društva…

  Od siječnja 2015. godine Centar za žene žrtve rata – Rosa provodi projekt “Osnaživanje ženskih organizacija civilnog društva za širenje servisa pomoći i podrške ženama koje su preživjele različite oblike rodno utemeljenog nasilja” uz partnere Autonomnu žensku kuću Zagreb, Centar za razvoj i podršku civilnog društva “Delfin” iz Pakraca i Udrugu žena NIT Korenica.

  Trajanje projekta je 14 mjeseci s ciljem povećanja učinkovitosti i sposobnosti OCD-a u pružanju socijalnih usluga kroz povećanje kapaciteta ženskih organizacija za pružanje pomoći i podrške ženama koje su preživjele rodno utemeljeno nasilje i diskriminaciju (RUND) odnosno jačanje suradnji i partnerstva s relevantnim dionicima koji pružaju socijalne usluge na području Grada Zagreba, Požeško-slavonske i Ličko –senjske županije.

  Tijekom proteklog razdoblja projekt se provodio prema planu te je održana radionica za educiranje volonterki za rad u organizacijama koje pružaju pomoć i podršku ženama koje su preživjele rodno utemeljeno nasilje i diskriminaciju te dvije studijske posjete: studijska posjeta za predstavnice partnerskih organizacija institucijama i organizacijama u Švedskoj i studijska posjeta za volonterke institucijama i organizacijama koje rade na području suzbijanja rodno utemeljenog nasilja. Cilj studijskih posjeta bio je unaprijeđenje kompetencija za pružanje podrške i pomoći ženama koje su preživjele rodno utemeljeno nasilje i diskriminaciju.

  Započela je provedba pilot programa Koordinirane intervencije institucija i OCD-a u zajednici za žene koje su preživjele rodno utemeljeno nasilje i diskriminaciju te je održano više sastanaka s dionicima u lokalnim zajednicama s ciljem praćenja provođenja pilot programa.

  U sljedećem razdoblju u planu je tisak dva priručnika: Priručnika za pružanje pomoći i podrške ženama koje su preživjele rodno utemeljeno nasilje i diskriminaciju te Priručnika za volonterke za rad u organizacijama koje pružaju pomoć i podršku ženama.

  Projekt se provodi u sklopu natječaja “Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga” Europskog socijalnoga fonda, a njegova vrijednost je 729.702,24 kuna.

  12. siječnja 2016. / Lila / 1

  Categories: Nekategorizirano

  Comments are currently closed.

  One thought on “Projekt Osnaživanje ženskih organizacija civilnog društva…

  • G. WordPress kaže:

   Bok, ovo je komentar.
   Za brisanje komentara, samo se prijavite i pregledajte komentare objava. Tamo ćete naći opciju uređivanja ili brisanja komentara.